Компанія Netgear, що виробляє активне мережеве обладнання та мережеві системи зберігання даних. представила 8-портовий мультигігабітний Ethernet-комутатор MS108TUP, призначений для обслуговування точок доступу, IP-камер відеоспостереження та інших периферійних пристроїв, які підтримують технологію подачі живлення по Ethenet-кабелю Power over Ethernet (PoE). Нагадаємо, що застосування PoE дозволяє при розгортанні периферії заощадити за рахунок вартості прокладки силового кабелю, розміщувати периферійні пристрої там, де поблизу немає електричної розетки (наприклад, на стелі або автостоянці) і відключено або перезавантажувати їх, відключаючи відповідний порт PoE-комутатора. 

Новий пристрій від Netgear має чотири порти 2.5GbE, що використовують PoE++ (802.3bt) і можуть подавати до 60 Вт на підключений до комутатора пристрій, а решта чотирьох портів 2.5GbE використовують PoE+ (802.3at) і подають до 30 Ватт. Загальна потужність PoE-комутатора дорівнює 230 Вт. MS108TUP підтримує також технологію економії електроенергії Energy Efficient Ethernet (IEEE 802.3az), що зменшує подачу потужності на порт, що не використовується.

Комутатор використовує пасивну систему охолодження, без вентилятора, тому працює безшумно. Попередня вартість Netgear MS108TUP складає 580 євро.