У 2003 році компанія Eaton, яка спеціалізується на інтелектуальному управлінні електроенергією, представила бездротову систему автоматизації будинку xComfort, призначену для спрощення та зменшення енергоспоживання при управлінні освітленням та опаленням. Протягом останніх 20 років Eaton розширила свій асортимент продуктів xComfort, ставши надійним партнером для майстрів з встановлення смартсистем у будинках.

xComfort наразі надає широкий спектр бездротових продуктів та функцій, від управління опаленням та освітленням до захисту від витоку води. xComfort Bridge, останній контролер з цієї серії, пропонує користувачам просту систему налаштування без програмування. Тепер користувачі можуть керувати своїми пристроями автоматизації будинку віддалено за допомогою додатка xComfort Bridge, а хмарна платформа xComfort забезпечує безпечний доступ до всього підключеного обладнання.

За словами Романа Раппеля-де Хана, керівника відділу продуктового управління з автоматизації будівель в компанії Eaton, який працював над xComfort з часів його створення, Наступним викликом для xComfort є перехід від автоматизації дому до управління енергією, відповідно до акценту компанії Eaton на інтелектуальному менеджменті.

Оскільки Eaton також планує перехід від закритого протоколу зв'язку до більш відкритого та сумісного стандарту, нещодавнє введення стандарту Matter відкриває значні можливості для майбутнього xComfort. Matter – це відкритий, єдиний протокол для смартдому, який дозволяє пристроям різних виробників працювати разом. Це означає, що пристрої xComfort можуть взаємодіяти з іншими пристроями, сумісними з Matter, надаючи користувачам більше варіантів та гнучкість для їхніх смартсистем.