Дослідники з аналітичної агенції IDC оприлюднили новий прогноз, згідно з яким європейський ринок мережевого обладнання корпоративного класу, включаючи Ethernet-комутатори, точки доступу WiFi та маршрутизатори, зросте в поточному році до 14,3 млрд дол. Це перевищує результати 2022 р. на вражаючі 18,9%.

Аналітики вважають, що таке суттєве зростання ринку продовжиться до 2027 р. Драйвером продажів є наміри багатьох компаній провести цифрову трансформацію свого бізнесу та впроваджувати системи штучного інтелекту (AI). Для цього необхідно модернізувати корпоративну мережеву інфраструктуру.

Зазначається, що IDC змінив свої прогнози по ринку у бік зростання з причини збільшення попиту на Ethernet-комутатори, особливо на моделі, не призначені для ЦОД (non-datacenter), та обладнання WiFi корпоративного класу в першому півріччі 2023 р.

Водночас, на думку IDC, у другому півріччі темпи зростання продажів цих продуктів знизяться через виконання всіх раніше заморожених замовлень, скорочення ІТ-бюджетів у багатьох організаціях та несприятливу макроекономічну ситуацію в найбільших європейських країнах. Згідно з уточненим прогнозом IDC, за підсумками всього 2023 р. продажі комутаторів non-datacenter зростуть приблизно на 30%, для ЦОД – на 15%, обладнання WiFi – на 10%. А от сегмент семе маршрутизаторів знизиться на 3%.