Фігуранти, які зараз перебувають в установі виконання покарань за вчинення тяжких злочинів, ошукували громадян під приводом продажу автомобілів в інтернеті. Зловмисникам оголошено про підозру.

Шахраїв викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Сумській області спільно зі слідчими Сумського районного управління поліції та працівниками оперативного підрозділу Державна установа «Сумський слідчий ізолятор».

Організували шахрайську схему двоє мешканців Сумщини, 28 та 35 років. Фігуранти, раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжких злочинів, наразі відбувають покарання в одній із установ обласного центру. Залучивши до злочинної діяльності спільників з «волі», шахраї розміщували оголошення про продаж нерозмитнених автомобілів на популярних онлайн-платформах.

Основною умовою купівлі була передплата у розмірі від 2 до 10 тисяч гривень. Для переказу коштів зловмисники надавали номери підконтрольних банківських рахунків. Отримавши гроші клієнтів, фігуранти переставали виходити на зв’язок.

Наразі встановлено 10 потерпілих, у тому числі військовослужбовців ЗСУ, яких встигли ошукати правопорушники. Загальна сума збитків становить близько 200 тисяч гривень.

Поліцейські за силової підтримки бійців роти поліції особливого призначення провели 13 обшуків в оселях фігурантів та місцях відбування ними покарання. Вилучено комп’ютерну техніку, накопичувачі даних, мобільні телефони, банківські та сім-картки, документацію та «чорнові» записи, грошові кошти, а також набої до вогнепальної зброї.