Згідно з прогнозами аналітичної агенції IDC, в 2022 році ринок інфраструктур SD-WAN виріс на 25%, а з до 2027 року буде щорічно зростати на 10% і досягне до 7,5 млрд дол. Лідерами ринку SD-WAN є п'ять вендорів: Cisco, Fortinet, HPE Aruba Networking, Palo Alto Networks та VMware.

Однією з головних тенденцій розвитку технологій SD-WAN найближчими роками аналітики IDC вважають її інтеграцію з рішеннями інформаційної безпеки, включаючи системи запобігання та виявлення загроз (Detection and Prevention, IDS/IPS), міжмережні екрани наступного покоління (NGFW) та фільтри контенту/web / URL. Крім того, IDC очікує запровадження архітектур «захищеного кордону сервісу доступу» (Secure Access Service Edge, SASE), у яких SD-WAN комбінується з хмарними сервісами захисту кордону мережі (NESaaS), включаючи безпечні web-шлюзи (Secure Web Gateway, SWG) , рішення Cloud Access Security Broker (CASB) та Zero Trust Network Access (ZTNA).

Іншою важливою тенденцією IDC вважає використання рішень Software-Defined Branch (SD-Branch), під яким розуміється інтегроване управління як мережами SD-WAN, так і LAN/WLAN. Такі рішення дозволяють підприємствам централізувати контроль, управління та аналіз всією своєю мережевою інфраструктурою, включаючи кампусні мережі та мережі філій.

Нагадаємо, що рішення SD-WAN застосовують в глобальних мережах WAN, за допомогою яких штаб-квартири корпорацій організують зв'язок зі своїми філіями. Принципи побудови програмно-визначуваних мереж аналогічні тим, що використовувалися в мережах датацентрів.