Днями у Вініниці відбувся ІV Всеукраїнський YEPS - хакатон інноваційних ІТ-рішень, на якому 17 команд працювали над новими креативними рішеннями та їхніми прототипиами, втілення яких сприятиме боротьбі з шахрайством. Загалом участь в Хакатоні взяли понад 120 учасників. Організатори виступили Молодіжний центр працевлаштування, Українська освітня платформа INTITA та Вінницька ІТ-Академія.

Інтенсивний формат розробки протягом 24 годин допоміг учасникам успішно представити оригінальні рішення завдань вже наступного дня.

Переможцями YEPS Хакатону стала команда Вінницької ІТ-Академії “E-Hub” з проєктом “SafeTalk”, які представили  вебінструмент для ідентифікації потенційно шахрайських номерів та обміну інформацією про них.

Друге місце посіла команда “Get Strong” з проєктом “B.R.O. App (Be Ready & Observant)”. Це навчальний вебінтерфейс та PWA додаток, який дозволяє проходити різноманітні тестування, спрямовані на попередження шахрайства.

Третє місце – “IceScript++” з проєктом “Єномер”. Ідея рішення полягає в популяризації методів та засобів боротьби з шахраями в інтернеті.

Найперспективніша ідея була від команди “STG(Security Technical Group)” з цікавим виступом та проєктом  “ScamBlock”. Просте та безпечне рішення представила команда “Ctrl Alt Elite”, при цьому зробивши чудову презентацію проєкту  “FraudDef Add-on”.