Розробка Ratel S — наземний робот від українських розробників. Бійці використовують його як мобільну боєголовку, що несе протитанкові міни чи бойовий модуль. Завдяки технології оператор з безпечного місця може підірвати ворожий танк або бліндаж. Про нову розробку повідомив Михайло Федорів, віцепрем'єр-міністр та керівник Мінцифри.

Нагадаємо, що BRAVE1 – це кластер для розвитку Defense Tech в Україні, заснований Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, Радою національної безпеки і оборони, Міністерством стратегічних галузей України, Міністерством економіки України.

Максимальна швидкість «машини» — 24 кілометри, дальність використання — 6 кілометрів. Технологія може працювати до 2 годин без підзарядки. Ratel S успішно пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво.


Команди, що працюють над проєктами в оборонній сфері, можуть подати їх через Brave1. Це допоможе збільшити кількість технологій на фронті.