Учасники defense-tech кластера Brave1 розробили систему Griselda на базі ШІ для збору розвідувальних даних. Команда розробників співпрацює з кількома підрозділами ССО, ЗСУ, СБУ та Міноборони. Про це повідомив Михайло Федорів, віцепрем'єр-міністр та керівник Мінцифри.

Нагадаємо, що BRAVE1 – це кластер для розвитку Defense Tech в Україні, заснований Міністерством цифрової трансформації України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, Радою національної безпеки і оборони, Міністерством стратегічних галузей України, Міністерством економіки України.

Система Griselda обробляє тисячі повідомлень — із супутників, безпілотників, соцмереж, ЗМІ, зламаних баз даних ворога тощо. Від появи інформації в системі до її отримання — 28 секунд.

Технологію інтегровано в систему ситуаційної обізнаності Delta. Також у застосунки «Броня», «Кропива», «Укроп» та «ГісАрта», якими вже користуються артилеристи й танкісти. Далі систему використовуватимуть інші підрозділи.

Griselda — лише одна з унікальних розробок для допомоги захисникам і захисницям. Якщо вже працюєте над проєктами в оборонній сфері — подавайте їх через Brave1.