Австралійський офіс електронної безпеки оштрафував соціальну мережу X (раніше – Twitter), на 610 тисяч австралійських доларів (це понад 380 тисяч доларів США по курсу) за відмову належним чином розкрити інформацію про те, як вона контролює контент, пов'язаний із насильством над дітьми. Twitter/X має 28 днів, щоб відреагувати на штраф офісу електронної безпеки або оплатити його.

Хоча Ілон Маск публічно заявив про свою прихильність до вирішення проблеми контенту, пов'язаного з насильством над дітьми, але внутрішні звіти показали, що він скоротив робочі місця у сфері безпеки та контролю усередині компанії.

Це невелика сума для компанії, вартість якої складає десятки мільярдів доларів, але вона є ще однією репутаційною втратою для соцільаної мережі, яку дуже сильно критикували за непослідовність в модерації контенту, особливо після того, як її придбав Ілон Маск.

Австралія наклала штраф відповідно до Закону про безпеку в Інтернеті, ухваленого у 2021 році. Закон вимагає, щоб постачальники послуг онлайн повідомляли про те, як вони борються з контентом про жорстоке поводження з дітьми на своїх платформах. Згідно із цим законом, компанії можуть зіткнутися з цивільними штрафами за недотримання цієї вимоги до звітності.

У лютому австралійський офіс електронної безпеки направив юридичну записку компанії X, яка на той момент була Twitter, а також іншим технологічним компаніям, таким як Google, TikTok, Twitch та Discord. У повідомленнях компаніям пропонувалися конкретні питання, як вони звертаються з контентом, присвяченим експлуатації дітей. За словами комісара з електронної безпеки, X не відповів на багато питань і залишив деякі розділи абсолютно порожніми.

X був не єдиним технологічним гігантом, з яким у офісу електронної безпеки виникли проблеми. Однак компанія X отримала офіційний штраф, оскільки, за словами комісара, її недотримання австралійських стандартів звітності було більш кричущою.