Компанія Eaton розширила перелік сумісних моделей джерел безперебійного живлення (UPS) та платформ віртуалізації, представивши версію 2.7.1 свого програмного забезпечення Intelligent Power Manager (IPM), що входить до пакета Brightlayer™ Data Centers. IPM надає ефективний дистанційний моніторинг та управління енергетичним устаткуванням цілодобово. Завдяки розширеним можливостям керування та моніторингу більшого обсягу активів, програмне забезпечення гарантує центрам обробки даних вдосконалений захист від негативного впливу проблем з якістю електроенергії.

Оскільки повна втрата живлення не завжди контрольована, поєднання апаратного забезпечення ДБЖ та програмного забезпечення Eaton, яке запобігає аварійним ситуаціям, гарантує, що критичні дані та електричне устаткування будуть захищені. З функціональної точки зору батареї ДБЖ гарантують нормальну роботу всієї підключеної техніки протягом передбачуваного часу. Потім програмне забезпечення IPM використовує цей час для взаємодії з реальними або віртуальними серверами, щоб зменшити навантаження на електромережу, здійснити міграцію віртуальних машин (VM) або вимкнути елементи інфраструктури, такі як власні сервери, пристрої для зберігання даних, мережеві компоненти та інше обладнання в стійках постійного струму (DC) – все це відбувається автоматично та організовано.

Програмне забезпечення IPM відзначається інтуїтивним інтерфейсом та логічно організованим майстром автоматизації. Окрім безпечного завершення роботи та завантаження, IPM також надає корисні інтелектуальні та автоматизовані функції, такі як переміщення віртуальних машин в безпечні місця, подовження часу роботи ДБЖ від батареї та захист ІТ-обладнання від негативних впливів зовнішнього середовища, таких як підвищена температура та вологість.

Нововведення в IPM 2.7.1 включають:

  • Підтримку нових моделей ДБЖ від Eaton, HP і APC.

  • Сумісність з останніми версіями популярних платформ віртуалізації, включно з VMWare® 8.0 Update 1, Microsoft® Windows Server 2022 та Oracle® VM VirtualBox.

  • Розширені служби API для підтримки Microsoft® Hyper-V через протокол WSMan.

  • Розширений моніторинг активів у реальних та віртуальних системах за допомогою нового з'єднувача для контейнерних середовищ додатків. Тепер IPM може безпосередньо контролювати вузли Kubernetes.

  • Оптимізацію інтерфейсу, новий вигляд стійки та більш компактне та інформативне керування ланцюгом живлення.