Минулого тижня на форумі спільноти Apple опублікували скарги клієнтів на проблему перегріву преміум-моделей iPhone 15 Pro і Pro Max. Один з користувачів скаржився, що його новий iPhone 15 Pro нагрівся настільки сильно, що його було важко утримати в руці. Чимало інших власників нового айфона також згадували цю проблему і відзначали, що температура корпусу перевищувала 43C (110F).

Експерти припустили, що iPhone 15 Pro, оснащений новим потужним чіпом тайванського виробництва, перегрівається, оскільки його титановий корпус може бути менш ефективним для розсіювання тепла, ніж корпус із нержавіючої сталі, який використовувався в попередніх моделях.

Однак Apple повідомила, що проблеми з перегрівом не мають стосунку до титанового корпусу. У компанії також додали, що це не пов’язане з переходом від її пропрієтарної технології заряджання Lightning до стандарту USB-C, щодо якого була вимога в ЄС.

В Apple визначили, що проблема полягала в програмній помилці ОС та використанні певних програм. Вендор повідомив, що випустить оновлення, щоб виправити помилку в операційній системі iOS 17, також він співпрацює з розробниками, чиї програми перевантажили її телефон.

30 вересня компанія повідомила, що працює над оновленням системи iOS17, щоб запобігти неприємному нагріванню пристроїв. Також Apple шукає помилки в мобільних застосунках, які «спричиняють перевантаження системи».

Однак Apple зауважила, зазвичай ця проблема виникає під час першого використання телефону. «Пристрій може нагрітися протягом перших кількох днів після налаштування або відновлення пристрою через підвищену фонову активність», — заявили в компанії.

Instagram вже переробив свій додаток, щоб запобігти нагріванню пристрою на останній операційній системі iPhone. Uber та інші мобільні застосунки поки що цього не зробили. У компанії Apple заявили, що оновлення програмного забезпечення не вплине на продуктивність телефону.