Meta повідомляє, що найближчим часом в WhatsApp з'являться чати на основі штучного інтелекту (ШІ) − особисті помічники, які допоможуть користувачам з усім, що їм потрібно.

Під час нещодавньої конференції Meta Connect 2023 Марк Цукерберг зазначив, що вони експериментують із чат-системами на базі штучного інтелекту, щоб революціонізувати взаємодію з користувачем. Такі чати будуть грати роль інтелектуальних помічників у WhatsApp, а також на інших платформах.

За допомогою цих агентів Meta прагне змінити спосіб взаємодії користувачів зі своїми платформами. Під час конференції Connect 2023 були продемонстровані чати на базі штучного інтелекту та їх інтеграція в WhatsApp, що дозволило побачити, як ці агенти «змінять досвід користувача».

В даний час чати на базі штучного інтелекту WhatsApp недоступні для користувачів, оскільки ця функція все ще знаходиться на стадії розробки. Однак Марк Цукерберг оголосив, що вони скоро запустять кілька інтерактивних агентів штучного інтелекту, з можливістю впровадження більшої кількості агентів у майбутньому.

Марк Цукерберг бачить майбутнє, в якому ШІ-помічники відіграватимуть вирішальну роль у нашому житті. Вони допоможуть створювати якісніший контент, надавати персональні поради та обслуговувати клієнтів на таких платформах, як WhatsApp. Замість того, щоб покладатися на один технологічний тип штучного інтелекту, Цукерберг вірить у створення широкого спектру ШІ-помічників, оскільки у людей різні інтереси та потреби.