До нового навчального року IT-компанія GlobalLogic опитала своїх фахівців про те, як та чому вони навчаються. Інженери розповіли про найбільш перспективні IT-спеціальності та чи допомагає профільна освіта у робочих задачах.

У опитуванні взяли участь майже 700 спеціалістів компанії з різним рівнем досвіду. А саме: 245 фахівців рівня Senior, 208 – Middle, 121 – Junior, 18 – Trainee та 49 керівників проєктів.

Найбільш перспективні спеціальності

Більшість фахівців GlobalLogic вважають Data Science, Artificial Intelligence та Machine Learning найперспективнішими напрямами для вивчення. Про це заявили 67% респондентів. До першої десятки також увійшли DevOps, Data Analysis, Embedded, Full Stack, Mobile, Backend, Frontend, Project Management та Business Analysis.


Англомовний контент переважає

Знання іноземних мов значно розширює перелік джерел для отримання знань. Це підтверджують і результати опитування: 85% респондентів навчаються переважно англійською мовою. 

Вища освіта і комерційний досвід

Лише 20% опитаних спеціалістів вважають, що для старту кар'єри в ІТ достатньо отримати профільну вищу освіту. Решта впевнена, що на додачу потрібне додаткове навчання та практика. Так, більшість опитаних регулярно відвідує професійні курси та/або навчається самостійно.

 GlobalLogic Education

Близько половини опитаних отримали нові знання завдяки GlobalLogic Education. Це платформа для навчання як новачків, так і досвідчених спеціалістів. З 2019 року група компаній GlobalLogic інвестувала понад $6 млн у професійний розвиток і підвищення кваліфікації місцевих фахівців в регіоні Центральної та Східної Європи. Значна частина цих вкладень припадає на інженерні таланти саме в Україні.