Компанія Google представила нову версію своєї розробки Bard на базі технології генеративного штучного інтелекту і розширила доступ до функціональності, яка раніше була доступна лише в англомовній версії, новими мовами й у нових країнах, зокрема в Україні. Тепер Bard інтегрований з програмами й сервісами Google, щоб надавати більш корисні відповіді, і має покращену функцію, яка дозволяє легко перевіряти інформацію в мережі.

Отже зараз користувач може додавати зображення за допомогою Google Об'єктива й отримувати зображення з Пошуку у відповідях, а також змінювати відповіді Bard (наприклад, робити їх коротшими, довшими, простішими, менш формальними, більш професійними тощо). Ці функції тепер доступні для понад 40 нових мов і країн, включно з Україною. Усі вони стали можливими завдяки оновленням моделі PaLM 2, яка є найпотужнішою на сьогодні

Підключення до програм і сервісів Google

Також Google анонсувала запуск Bard Extensions (Розширення Bard) англійською мовою – абсолютно новий спосіб взаємодії та співпраці з Bard. За допомогою розширень Bard може знаходити й показувати потрібну інформацію з інструментів Google, якими більшість людей користується щодня, як-от Gmail, Документи, Диск, Карти, YouTube, Google Авіаквитки й Готелі, навіть якщо потрібна інформація зберігається в різних програмах чи сервісах. Але поки що ця функція доступна лише у версії англійською мовою.

Наприклад, якщо ви плануєте подорож, то можете попросити Bard обрати з Gmail дати, які підходять усім, переглянути інформацію в реальному часі про рейси й готелі, подивитися маршрути на Картах Google і навіть переглянути відео на YouTube про те, чим можна зайнятися в тому місці — і все це в межах однієї розмови.

Або уявіть ситуацію, коли ви подаєте заявку на нову роботу й використовуєте Bard для допомоги у цьому процесі. Ви можете попросити Bard "Знайди моє резюме під назвою "Червень 2023" на моєму Диску й підсумуй інформацію про мої навички у вигляді короткого абзацу" та продовжити працювати над своїм супровідним листом.

Але якщо ви вирішите використовувати розширення Workspace, ваші дані з Gmail, Документів і Диска не будуть доступні рецензентам, не будуть використовуватися Bard для показу вам реклами або навчання моделі Bard. І, звичайно, користувач ви матимете повний контроль над налаштуваннями конфіденційності й можливість вимкнути розширення в будь-який момент.

Прості способи перевірити відповіді й поділитися своєю розмовою з іншими 

Відсьогодні, щоб легше перевіряти відповіді на запити англійською мовою, ви можете використовувати в Bard покращену кнопку Google. Коли ви клацнете на значок "G", Bard прочитає відповідь і оцінить, чи є в Інтернеті контент, який її підтверджує. Якщо твердження можна оцінити, вони виділяються кольором. Ви можете клацнути на виділені фрази й дізнатися, чи знайшов Пошук інформацію, яка підтверджує чи спростовує їх. Ця функція поки що доступна лише у версії англійською мовою.

Також ділитися своїми розмовами з Bard з іншими користувачами стало ще простіше. Відсьогодні, коли хтось ділиться з вами своїм чатом Bard через загальнодоступне посилання, ви можете продовжити розмову у власному чаті й поставити Bard додаткові запитання на цю тему або використати цю розмову як початок для власного обговорення. Тепер ця опція буде доступна, зокрема, українською мовою.