За прогнозними даними компанії TrendForce, в 2023 році на глобальному ринку буде продано 18,3 млн складних смартфонів, що на 43% більше, ніж у 2022-му. В наступному році аналітики також чекають на значне зростання — на 38%, до 25,2 млн. одиниць. Таким чином, складані смартфони сягнуть частки в 2,2% від загальних поставок смартфонів, а в 2027 році їхня частка зросте до 5%, притому в штучному вираженні – 70 млн одиниць. Та навіть в цьому році їхня частка буде дорівнювати 1,6%, що також чимало, хоча й менше, ніж очікували експерти.

Основним драйвером цього ринку експерти вважають зусилля китайських вендорів, які працюють над втіленням нових технологій, що дозволяють зробити «розкладайки» більш дешевими та надійними. Адже зараз такі смартфони вельми громіздкі, а головне – значно дорожчі при сумнівній надійності. Оскільки гнучкий екран має обмежений ресурс на кількість згинів, та й сама механічна петля доволі вразлива, до того ж збільшує вагу пристроя.

Втім, в TrendForce впевнені, що коли ціна на складані смартфони знизиться до 1000 доларів чи навіть менше, попит на такі гаджети різко зросте. Але проблема в тому, що поки що у цих смартфонів доволі висока собівартість, тому виробники знижують ціну вельми поволі. Скоріш за все, в найближчі роки вартість пристроїв з розкладним екраном залишиться високою.