Глобальна біржа криптовалют CoinEX повідомила, що хтось зламав її гарячі гаманці та вкрав великі обсяги цифрових активів, які використовувалися для підтримки операцій платформи.

Нагадаємо, що гарячим (Hot wallet) називається криптовалютний гаманець, що підключений до інтернету. Його легше створити, налаштувати і надалі використовувати. Однак такі гаманці більше схильні до технічних вразливостей, хакерських атак і регулювання. Водночас холодний гаманець (Cold storage) – це сховище, що працює без підключення до інтернету.

Як повідомляє BleepingComputer, це інцидент стався 12 вересня, і попередні результати розслідування показують, що несанкціоновані транзакції стосувалися криптовалюти Ethereum ($ETH), Tron ($TRON) і Polygon ($MATIC).

У звіті компанії з безпеки блокчейнів PeckShield йдеться, що з причини атаки CoinEx втратила криптоактивів на суму близько 19 мільйонів доларів в ETH, 11 мільйонів доларів в TRON, також 6,4 мільйонів доларів в Smart Chain Coin ($BSC), 6 мільйонів доларів в біткойнах (BTC) і приблизно 295 000 доларів (MATIC). За даними PeckShield, загальні збитки від цієї атаки становлять близько 43 мільйонів доларів, а решта 72 мільйони доларів, що зберігаються в тому ж сховищі, були переведені на захищені холодні гаманці.

Остання оцінка збитків CoinEx, отримана від CertiK Alert, підвищує цю цифру до 53 мільйонів доларів. Однак Інцидент не вплинув на активи користувачів, повідомили в CoinEx і запевнили, що будь-які сторони, які зазнають збитків, отримають повну компенсацію.