Нещодавно Apple заявила, що використовуватиме модеми Qualcomm у своїх смартфонах до 2026 року, що було несподіваною новиною для експертів. Адже раніше передбачалося, що Apple розроблятиме модеми для свох смарфтонів вже власними зусиллями. Ця оновлена угода означає, що Apple залишається великим замовником Qualcomm щонайменше на три роки, що, звичайно ж, вигідно для вендора.

У той же час як Huawei, інший великий клієнт Qualcomm, зменшує свої замовлення через американські обмеження. Хоча Huawei свого часу закупив певну кількість модемів 4G, оскільки Huawei не може використовувати модеми з підтримкою 5G через обмеження США.

Аналітик Ming-Chi Kuo вказує, що Huawei все ще замовляє чіпи від Qualcomm, але тепер також шукає інших постачальників для модемів. Очікується, що Huawei поставить на ринок багато смартфонів на власних апаратних платформах у 2024 році, що може позначитися на доходах Qualcomm.

Samsung також готується представити власну апаратну платформу Exynos 2400, яка буде конкурувати з Qualcomm, обмежуючи ринок для Qualcomm ще більше. А якби Apple також розробила власний стільниковий модем, це могло б значно погіршити позиції Qualcomm на ринку.