Поряд з прем'єрою iPhone 15 та iPhone 15 Pro, Apple без жодних пояснень припинила випуск iPhone 13 mini. Це означає кінець життя, мабуть, кращого маленького телефону преміум-класу, призначеного для використання однією рукою. Такий крок навряд чи можна назвати несподіваним – адже незабаром після запуску першого iPhone з лейблом "міні" – iPhone 12 mini – стало ясно, що він продається не дуже добре.

Дослідження ринку показують, що більшості користувачів потрібні екрани більшого розміру та високоємні акумулятори, що неможливо реалізувати у смартфонах меншого розміру. Крім того, Mini розділив ринок невеликих телефонів із набагато дешевшим iPhone SE, навіть незважаючи на те, що Mini пропонував радикально покращені функції, такі як OLED-екран та якісні камери.

Apple пішла далі і випустила iPhone 13 mini, і навіть зберегла цей телефон у лінійці, коли минулого року представила iPhone 14. Але тепер iPhone 13 mini немає в інтернет-магазині Apple, хоча більший iPhone 13 все ще існує як недорога альтернатива новим флагманів. IPhone SE також все ще продається, але його характеристики не надто відрізняються від iPhone 8, що вийшов шість років тому. Втім, експерти вважають, що Apple може оновити iPhone SE вже наступного року, але ймовірно він побільшає за розміром.

iPhone 12 та 13 mini завжди були нішевими продуктами. Хоча Apple досить довго стверджувала, що їй важливо пропонувати телефон, який можна використовувати однією рукою, навіть якщо він менш популярний, ніж великі моделі.

Швидше за все, відмова від iPhone 13 mini не сильно зашкодить прибуткам Apple, проте для невеликої частини споживачів це стане поганою новиною.


Компанія Apple залишила своїх споживачів без мініатюрної версії смартфону