Минулого тижня Флоридою пронісся руйнівний ураган «Ідалія». Хоча інформація про більшу частину збитків уже оприлюднена, однак про особливий новий наслідок урагану стало відомо пізніше. Згідно з повідомленнями, повінь не тільки пошкодила багато автомобілів, але й спричинила самовільне займання деяких із них.

Так, за даними CBS News, щонайменше два Tesla загорілися у Флориді після занурення в солону воду під час повені, яка супроводжувала ураган Ідалія. Притому один із цих двох автомобілів загорівся, вже коли його буксирували пожежні бригади після затоплення в окрузі Пінеллас. Ці інциденти спонукали пожежну службу Палм-Харбор вимагати від власників електромобілів вивезти свої електромобілі (EV) із своїх гаражів, якщо вони контактували з солоною водою.

За даними департаменту, літій-іонні батареї в електромобілях можуть спалахнути, якщо вони потрапили в солону воду. Тому власники пошкоджених водою електромобілів повинні вивести їх з гаражу та на поверхню, де в разі пожежі вони не спричинять великих збитків. До речі, це попередження стосувалося не лише електричних седанів, вантажівок і позашляховиків, але й менших і легших електромобілів, таких як гольф-мобілі, скутери та велосипеди, які також мають літій-іонні акумулятори.