За даними аналітиків Canalys, в другому кварталі поточного року глобальні відвантаження смартфонів скоротилися рік до року на 11%, і цей показник трохи менший, ніж в 1-му кварталі, коли спад поставок склав 12%. Тому дослідники розглядають це як певну ознаку відновлення ринку смартфонів.

Серед основної причини відновлення ринку в Canalys відзначають вичерпання складських запасів смартфонів. Виробники роблять все, щоб зменшити затоварення, для прикладу, вони пропонують привабливі ціни для споживачів, мотивують партнерів, впроваджують нові партнерські програми.

В результаті такі китайські вендори як OPPO, Xiaomi та vivo збільшили свою ринкову частку в сегменті до 200 дол. Скоріш за все виробники намагаються завоювати лояльність споживачів в бюджетному сегменті, щоб потім мати змогу продавати їм більш дорогі моделі. Ще одним свідченням оптимізму вендорів щодо зростання ринку є їхні інвестиції в ODM-виробництва смартфонів в Індії та Південно-Східній Азії, адже зрозуміло, що це робиться під майбутні замовлення від OEM-партнерів.

Поставки смартфонів по кварталах (млн штук) та динаміка зростання рік до року


Джерело: Canalys. 2023