У першому кварталі поточного року на світовому ринку РК-моніторів, за даними TrendForce, було відвантажено 28,8 млн. пристроїв, що на 7,4% менше у порівнянні з попереднім кварталом і на 20,5% у порівнянні з минулим роком. Майже всі провідні бренди моніторів, за винятком AOC Philips та Acer, зазнали зменшення поставок, тоді як зростання спостерігалося в основному на внутрішньому ринку Китаю. Аналітики вважають, що очікуваний підйом попиту в Китаї під час літніх розпродажів 18 червня («618 shopping day») може змінити динаміку світових поставок моніторів у другому кварталі. Хоча й не можна очікувати значного покращення, це може принаймні тимчасово зупинити негативний тренд. 

Згідно зі звітом TrendForce, під час китайського розпродажу виробники РК-моніторів планують залучити нових покупців широким асортиментом моделей з частотою оновлення екрану 100 Гц і більше. Ці пристрої раніше вважалися спеціально зробленими для геймерів, і окрім підвищення частоти, іншого прогресу в області РК-матриць в найближчому майбутньому не очікується.

Згідно з інсайдерськими даними з компанії Merck KgaA, яка постачає компоненти для виробництва РК-матриць Samsung і LG, подальші наукові-дослідні роботи в області рідкокристалічних дисплеїв не плануються. З урахуванням мінімальної маржинальності продуктів з використанням цієї технології, розробники дисплейних рішень все більше звертають увагу на OLED-матриці з самосвітними елементами та MicroLED.

Глобальні поставки РК-моніторів в 1-му кв. (стат.) та 2-му кв (прогноз) 2023 р.


Джерело: TrendForce