Згідно з дослідженням аналітичного агентства Dell'Oro, у 1-му кварталі 2023 р. продаж Ethernet-комутаторів для датацентрів збільшився приблизно на 20% порівняно з минулим роком. За даними аналітиків, цей сектор мережного обладнання вже 4-й квартал поспіль показує дуже суттєві темпи зростання. Позитивну динаміку продемонстрували всі основні вендори, але Arista і Nvidia вдалося значно перевищити середні показники зростання.

Експерти вважають, що зростання обумовлене перш за все поступовою стабілізацією роботи ланцюжків поставок компонентів. Це дозволяє вендорам швидше виконувати постачання. Ще однією причиною є підвищення цін на обладнання багатьох виробників, що сталося ще минулого року.

Приблизно 65% зростання збуту припало на продаж хмарним провайдерам, а одна третина, що залишилася, — на корпоративних замовників. У грошовому вираженні частка 200- і 400-гігабітних комутаторів склала 25% продажів і 20% поставлених портів.

Основними покупцями цього обладнання були Amazon, Google, Meta і Microsoft, проте збільшилися і його постачання дрібнішим хмарним провайдерам та великим корпораціям.