За даними аналітиків Dell'Oro Group, в 1-му кварталі поточного року продаж обладнання Wi-Fi корпоративного класу в усьому світі сягнув 2,7 млрд дол. Це на 48% перевершує результати аналогічного кварталу минулого року.

На думку експертів Dell'Oro, це найпотужніше за останні 10 років зростання продажів пояснюється не тільки збільшенням обсягу поставок в штуках, але й підвищенням цін на обладнання. Притому найбільше збут підвищився у Північній Америці – майже на 500 млн дол., а найнижчі темпи зростання серед усіх регіонів світу показав китайський ринок.

В Dell'Oro зазначають, що доволі сильно зростають продажі вуличних точок доступу, а також рішення для управління корпоративною мережею WiFi за допомогою публічних хмар. А от пристрої з підтримкою новітнього стандарту Wi-Fi 6E показуть слабку динаміку у порівнянні з періодом продажів після запуску обладнання з технологією Wi-Fi 6 і Wi-Fi 5. Там не дивлячись не кволе сприйняття замовниками обладнання Wi-Fi 6E, кілька китайських виробників вже анонсували точки доступу на основі технології наступного покоління Wi-Fi 7.