Уперше Vodafone виходить на ринок з пропозицією високошвидкісного фіксованого домашнього інтернету для дому - Vodafone GigabitNet. Абонентів підключатимуть до нової мережі за сучасною технологією GPON (гігабітна оптична мережа), яка забезпечує швидкість до 1 Гбіт/с, що в 10 разів потужніше звичного 100 Мбіт/с. Окрім ультра швидшої передачі даних, технологія забезпечує інтернет в домівці навіть коли відсутнє світло. Потрібно лише підключити до модему звичайний пристрій безперебійного живлення і ви в мережі.

Мешканці Києва, Львова, Одеси й Дніпра вже можуть спробувати гігабітний домашній інтернет від Vodafone. У 10 разів швидша передача даних забезпечить участь у відеоуроках, організацію онлайн-конференцій та стрімів, перегляд якісного відеоконтенту на різних девайсах абсолютно без підвисань незалежно від кількості людей та одночасно активних ґаджетів вдома.

Це одна з найбільш перспективних оптичних мереж інтернет-доступу завдяки надійності та пропускній спроможності. Надалі вона легко модернізується у XGS-PON, яка дозволяє збільшити швидкість передачі даних вже до 10 Гбіт/с. Для цього достатньо буде замінити  абонентське обладнання і канал буде готовий забезпечити потрібну пропускну здатність навіть якщо згодом користувачам знадобиться доступ до ще «важчого» контенту. Технологія майбутнього на якій базуватиметься конект в тому числі технологічний 5 і 6G.

Серед вагомих плюсів GPON:

  • Висока швидкість. При швидкості до 1 Гбіт/с, яку здатний розвивати GPON, фільм у Full HD якості завантажується приблизно за 3 хвилини, а фільм у форматі Ultra HD (4K) – менш ніж 10 хвилин.

  • Надійність та бездоганність потокового відео, «живих» трансляцій, сучасного ігрового контенту тощо. Більше не потрібно обмежувати себе в кількості одночасно підключених ґаджетів та інших технологічних приладів

  • Мультисервіс. Користувач може отримати інтернет, телебачення, телефонію, відеоспостереження, управління «Розумним будинком» тощо при підключенні до одного роутера.

  • Енергонезалежність. Завжди на зв’язку, навіть якщо в будівлі не має світла. Активне обладнання розміщується безпосередньо у квартирі, тож для забезпечення безперешкодного доступу в інтернет абоненту достатньо мати джерело безперебійного живлення

Спочатку послуги надаватимуться за акційним тарифом – 125 грн на 6 місяців, далі абонентська плата за високошвидкісний Vodafone GigabitNet складатиме 250 грн/місяць. За аналогічну ціну у багатьох інтернет-провайдерів доступна лише опція 100 Мбіт/с, то ж користувачі отримують до 10 разів швидший домашній інтернет без додаткових переплат.

Сучасна технологія потребує використання потужного обладнання, тому компанія надає в оренду роутери, які здатні забезпечити гігабітну швидкість.