За прогнозами аналітиків, у 2023 році світові поставки смартфонів зі складними екранами зростуть на 50,5% порівняно з минулим роком, або навіть на 55% згідно з оптимістичним прогнозом компанії TrendForce. Це призведе до відвантаження близько 19,8 мільйонів таких пристроїв. Зростанню популярності сприятиме зниження собівартості виробництва, зокрема здешевлення компонентів, таких як органічні світлодіоди і петлі.

Справа в тому, що на органічні світлодіоди, базові компоненти гнучкої OLED-матриці, нині припадає близько 23% її собівартості. У міру того, як зростає коло постачальників цих компонентів, ціни на органічні світлодіоди все помітніше знижуються. Аналогічно справи з петлями, найдорожчим механічним вузлом складаного смартфона: вони дедалі дешевші, що дозволяє робити «складні» гаджети привабливішими для широкого кола споживачів.

Зараз Samsung має найбільшу частку на ринку складних смартфонів, що становить близько 70%. Однак, китайські виробники, зокрема Huawei, OPPO, Vivo, Xiaomi та Honor, кидають виклик Samsung і мають потенціал для зростання. У 2023 році складні моделі смартфонів, як очікується, займатимуть 1,7% від загальних поставок смартфонів. Якщо зниження вартості компонентів триватиме на поточному рівні, то до 2027 року ця частка може перевищити 5%.