Компанія AMD оголосила про вихід відеокарти Radeon RX 7600, оптимізованої для забезпечення роботи ігор нового покоління з роздільною здатністю 1080p, стримінгу та створення контенту з візуальною точністю.

Відеокарта AMD Radeon RX 7600 побудована на революційній архітектурі AMD RDNA 3. Вона оснащена перепроєктованими обчислювальними блоками з уніфікованими прискорювачами трасування променів і штучного інтелекту, а також технологією AMD Infinity Cache другого покоління.

Дозволяючи здійснювати потокову передачу даних із високою точністю завдяки технології AV1, нова відеокарта пропонує в середньому на 29% вищу продуктивність у роздільній здатності 1080p, ніж відеокарта AMD Radeon RX 6600. Також вона вирізняється приблизно на 30% вищою продуктивністю, ніж NVIDIA GeForce RTX 3060 8GB у максимальних налаштуваннях. RX 7600 забезпечує середню швидкість у понад 100 кадрів на секунду в 10 найкращих кіберспортивних іграх для ПК, забезпечуючи при цьому вищу продуктивність штучного інтелекту, ніж попереднє покоління, і ліпшу середню продуктивність у деяких додатках для створення контенту. 

Основні характеристики та можливості

Відеокарта AMD Radeon RX 7600 пропонує нові технології та функції:

●        Архітектура AMD RDNA 3. Завдяки переглянутим обчислювальним блокам з уніфікованими прискорювачами трасування променів і штучного інтелекту, а також технології AMD Infinity Cache другого покоління архітектура AMD RDNA 3 забезпечує високу продуктивність, візуальні ефекти й енергоефективність.

●        Покращена якість потокової передачі та продуктивність. Удосконалені кодери AMD забезпечують поліпшену якість зображення при потоковій передачі та записі. Штучний інтелект AMD і технологія адаптивного машинного навчання також були інтегровані в AMD Media Framework, аби зробити текст візуально привабливим і чіткішим при потоковій передачі з низьким бітрейтом та роздільною здатністю.

●        Кодування надвисокої чіткості. Механізм кодування/декодування мультимедіа забезпечує найвищу продуктивність, відкриваючи нові мультимедійні можливості завдяки повній підтримці кодування/декодування AV1, розширеним колірній гамі та динамічному діапазону.

●        Підвищення продуктивності під час створення контенту та в роботі штучного інтелекту. Нова відеокарта забезпечує в середньому на 27% вищий стандартний загальний результат у PugetBench для DaVinci Resolve, на 19% вищий середній показник графічного процесора в PugetBench для Adobe After Effects, на 16% вищий середній показник графічного процесора в PugetBench для Adobe Premiere Pro порівняно з попереднім поколінням, а також покращення Nod.AI Stable Diffusion у середньому на 36% порівняно з попереднім поколінням. Крім того, у бета-версії DaVinci Resolve Studio 18.5 з доданою підтримкою технології AMD Smart Access Video користувачі відчують на 32% прискорену швидкість кодування.

●        AMD Radiance Display™ Engine. Забезпечує підтримку для DisplayPort 2.1 на обраних моделях і дисплеях із HDMI 2.1a та з ультрависокою роздільною здатністю і високою частотою оновлення для ігор і створення контенту. Він також підтримує 12-бітний HDR і повний колірний простір REC2020 для неймовірної точності передачі кольору при відтворенні відео з роздільною здатністю до 8K.

Очікується, що відеокарти AMD Radeon RX 7600 будуть доступні на вебсайті AMD.com і у провідних партнерів AMD, зокрема ASRock, ASUS, Biostar, Gigabyte, MSI, Sapphire, PowerColor, Vastarmor, XFX та Yeston, із 25 травня за ціною 269 дол.