Компанія Eaton оголосила про розширення свого портфеля XControl новими модульними ПЛК XC100 і XC200, що пропонують три рівні продуктивності. Таким чином, користувачі можуть вибрати рішення, яке точно підходить для їх потреб. Вбудовані інтерфейси Ethernet ще більше спрощують інтеграцію продуктів в сучасні концепції цифровізації. Як і теперішня серія XC300, XC100 і XC200 також можуть бути легко розширені й адаптовані до широкого спектра системних конфігурацій за допомогою вставних модулів вводу/виводу системи XN300. ПЛК шириною всього 25 міліметрів можна встановлювати на поверхню особливо компактних машин і систем. Вони прості в роботі і їх можна зібрати без інструментів завдяки технології швидкого підключення (push-in and plug). 

Завдяки системі XControl компанія Eaton пропонує виробникам машин і систем компактні, потужні та гнучкі ПЛК для реалізації сучасних концепцій автоматизації, особливо в поєднанні з додаванням модулів вводу/виводу XN300 та сенсорною панеллю серії XV. Рівень вводу/виводу ПЛК і шлюзів можна легко доповнити за допомогою модулів вводу/виводу системи XN300 і зібрати їх для створення управління з оптимальною організацією для рішень автоматизації.

Інтерфейси Ethernet з окремими мережевими адаптерами для підключення до різних мереж, а стандартні інтерфейси CAN і RS485 перетворюють пристрої в універсальний вузол управління і зв'язку в мережевій системі.

XC100 — це нове «рішення початкового рівня» в сімействі XControl. Його можна використовувати для ефективної реалізації невеликих ПЛК і функцій управління з мережею на основі Ethernet. Модульний ПЛК можна розширити за допомогою до шести модулів вводу/виводу XN300, і він пропонується як XC-104 з вбудованим інтерфейсом Ethernet.

Складніші рішення з автоматизації можна реалізувати за допомогою XC200, який можна розширити за допомогою до 16 модулів вводу/виводу XN300. Крім того, два цифрові входи/виходи, що налаштовуються, дозволяють реалізувати спеціальні, термінові застосування. Компактний модульний ПЛК XC-204 зараз пропонується в чотирьох версіях, які відрізняються вбудованими інтерфейсами зв'язку. Користувач може вибрати, чи потрібен йому один або два інтерфейси Ethernet, чи він хоче інтегрувати ПЛК в мережу через Ethernet IP, Modbus TCP, EtherCAT, CANOpen, Modbus RTU чи RS485.

Як XC100, так і XC200 також оснащені вбудованим OPC-сервером, який забезпечує стандартизовану передачу даних в M2M-зв'язку. Вбудований вебсервер HTML 5 також пропонує дистанційну візуалізацію на мобільних пристроях, таких як ПК, планшети та смартфони.

Інтерфейси Ethernet мають власну мережеву адресу. Наприклад, це дозволяє розділити заводські та машинні мережі й зменшити трафік даних у кожній з них. Сегментація мережі, рекомендована з точки зору кібербезпеки, також проста у виконанні.

Програмне ядро модульних ПЛК базується на платформі Eaton Embedded Linux з можливістю розширення в режимі реального часу та CODESYS Run-Time. Програмування здійснюється за допомогою CODESYS 3. Засіб програмування XN300-Assist також дозволяє користувачам ефективно планувати свою систему. Онлайн та офлайн функції засобу є важливою допомогою під час уведення в експлуатацію та встановлення пристроїв.

Нові модульні ПЛК XC100 і XC200 уже можна придбати. На початковому етапі також пропонуються дві версії стартового набору. Вони дозволять користувачам перевіряти нові пристрої для власних застосувань. Стартові набори складаються з відповідного ПЛК, модуля вводу/виводу з чотирма цифровими входами/виходами та ліцензії CODESYS.