У світлі зростаючої напруги у відносинах між США та Китаєм все більше ODM-виробників ІТ-продуктів придивляються до Індії. Зокрема, Apple вже сьогодні складає близько 7% всіх смартфонів, що постачаються, в Індії. Крім того, про перенесення складальних виробництв до цієї країни замислилися ASUS, Dell та HP.

Власне, західні ІТ-вендори вже давно освоюють Індію, згадаємо хоча б Microsoft, яка розмістила там свою англомовну службу підтримки, а крім того, вже давно дає замовлення на розробку ПЗ. Населення Індії за чисельністю приблизно дорівнює населенню Китаю, однак одним із його плюсів цієї країни є те, що більшість жителів володіють англійською.

Однак індійський уряд планує пришпорити прихід західних виробників до країни. Так, кілька днів тому влада офіційно анонсувала детальний план фінансового стимулювання обсягом 2,1 млрд дол., націлений на залучення в Індію ODM-збирачів ноутбуків, планшетів та інших пристроїв. Виробники, побудувавши за свій рахунок і запустивши фабрики, будуть отримувати підтримку з цього фонду у вигляді 5%-ного кешбеку від оптової ціни готової продукції, що випускається. Також уряд в перспективі має намір простимулювати створення високотехнологічних виробництв, наприклад, випуск процесорів тощо.