Вразливість мережі може серйозно вплинути на компанію, створити ризики для безпеки та завдавши значної шкоди для репутації бізнесу. Як впевнитися, що Ваша інфраструктура у безпеці? Для цього є декілька шляхів.

Шлях перший. Планомірно промоніторити всю інфраструктуру по конфігураціям, налаштуванням, розташуванню обладнання, програмних комплексів згідно із best practices. Це найкращий, але, на жаль, нескінченно довгий процес. До того ж є декілька «але»: брак кваліфікованих фахівців в штаті, стислі бюджети на ІТ-персонал і мало часу для того, щоб сфокусуватись на стратегії.

Шлях другий. Тест на проникнення (penetration testing) – спеціалізований метод аналізу та оцінки стану інформаційної безпеки організації за допомогою моделювання дій хакера. Важливо розуміти, що подібний метод – це санкціонована спроба перевірити на міцність захищеність мережі завдяки спробам злому, розсиланням несправжніх фішингових листів і використанню методів автоматизованого збору даних про компанію. У рамках тестування на проникнення, застосовуються тестування на вразливості (пошук і експлуатація), і методи соціальної інженерії. Але варто зауважити: цей шлях не може гарантувати, що «атакуючий» виявить всі можливі вектори атаки і вразливості.

Шлях третій – застосування програмного забезпечення, яке дозволяє автоматизувати пентести. Тобто можна незалежно налаштувати певну кількість векторів атак і запустити їх з метою знаходження всіх можливих вразливостей. У результаті надходить звіт, який можна проаналізувати і закрити всі потенційні вразливості. І це відмінний інструмент, але він вимагає високої кваліфікації співробітників, оскільки не вказує на саму проблему, а тільки на шляхи, які ведуть до неї.

«Проаналізувавши ринок, ми хочемо представити послугу, яка допоможе впевнитися в безпеці інфраструктури та додатків не витрачаючи тривалий час та всі кошти світу, а також відмовившись від ненадійних шляхів та ресурсоємних рішень. IT-Solutions пропонує замовникам проведення одноразового чи періодичного тестування мережі», – повідомив Валерій Яцківський, керівник з напрямку інформаційної безпеки IT-Solutions.

Послуга складатиметься з наступних етапів:

  1. Тестування та аналіз продуктивності мережі – розробляються сценарії, які будуть використані для навантаження мережі та виявлення проблем, таких як низька продуктивність та відмови. Експерти проаналізують різноманітні метрики мережі, включаючи пропускну здатність, затримку та пакетну втрату. CyPerf забезпечує здатність генерувати реалістичний трафік для тестування мережі під різними навантаженнями. Це дозволяє виявляти можливі проблеми з мережею та налагоджувати її для кращої продуктивності. Після тестування мережі, висновки та рекомендації дозволять значно скоротити час та ресурси, витрачені на тестування та усунення проблем в мережі.

  2. Розробка 10 сценаріїв атак. Сценарії створюються для тестування різноманітних заходів захисту мережі, таких як брандмауери, IPS і IDS. Це дозволяє організаціям з'ясувати, наскільки ефективні ці заходи та виявити потенційні слабкі місця. Також тестування може бути використано для перевірки дотримання стандартів безпеки, таких як PCI DSS, HIPAA та GDPR. Це дозволяє виявляти можливі порушення цих стандартів та надавати рекомендації щодо їх виправлення.

  3. Аналіз результатів. Наші інженери ретельно проаналізують результати тестування, розроблять звіт та рекомендації на основі отриманих даних.

  4.  Звіт та рекомендації по налагодженню мережі. По закінченню IT-Solutions передає звіт та рекомендації.