Повномасштабне вторгнення рф в Україну суттєво позначилося на кількості кібератак, яких упродовж 2022- початку 2023 рр зазнавали ресурси органів державної влади, державні й приватні підприємства критичної інфраструктури, медіа, компанії фінансового сектору тощо. Лише в Київстар за рік повномасштабної війни співробітниками департаменту кібербезпеки було успішно заблоковано більше 450 DDoS-атак на мережу та понад 13 000 фішингових атак.

Поглиблення співпраці з Fortinet – одним із провідних світових розробників в цьому напрямку – дозволить мобільному оператору надавати бізнесу і державним організаціям широкий спектр актуальних кібербезпекових рішень на основі хмарних технологій. Завдяки ним можна буде збільшувати відмовостійкість ІТ-сервісів, а також забезпечувати високий рівень захисту хмарної і наземної IT-інфраструктури організацій.

«Ми реагуємо на потреби клієнтів, тому постійно розширюємо пропозицію для них сучасними інноваційними рішеннями. Так, ми вже понад 6 років розвиваємо затребуваний напрямок хмарних продуктів, згодом доповнили його сервісами з кібербезпеки, адже ці напрямки дуже пов’язані, – коментує Ілля Польшаков, директор з розвитку нових напрямків бізнесу в Київстар. – Розширення партнерства із Fortinet дозволить Київстар створювати для своїх клієнтів унікальні сервіси для протидії киберзагрозам, які враховуватимуть індивідуальні запити компаній. Окрім того, ми зможемо експертно супроводжувати всі етапи впровадження й використання рішень нашими клієнтами завдяки фаховій підготовці сертифікованих спеціалістів».

Рішення від Fortinet будуть доступні в різних варіантах: від фізичного обладнання до спеціалізованих віртуальних машин. Зокрема, користуватися ними можна буде на підписних умовах, що значно знижуватиме фінансове навантаження на підприємства і дозволить оптимізувати витрати.

Нагадаємо, що з 2021 року бізнес-клієнтам Київстар уже доступний сервіс AntiDDoS для захисту від DDoS-атак (рішення на основі FortiDDoS від Fortinet). Окрім того, компанія пропонує комплексний захист від кіберзагроз, до якого також увійшли рішення від Fortinet. Їх можна використовувати як комплексом, так і окремими сервісами та поєднувати з рішеннями, які вже встановлені у клієнтів.