Компанія Lenovo представила нове покоління ноутбуків Yoga на базі ОС Windows 11, що оснащені вдосконаленою технологією Lenovo X Power для більшої продуктивності в тонкому корпусі, покращеним дисплеєм PureSight або Premium Suite та новою клавіатурою Yoga зі збільшеними клавішами для комфорту та підвищення ефективності.

Лінійка ноутбуків Yoga Pro є найпотужнішою серед ноутбуків-трансформерів Yoga. Це покоління має оновлену версію Lenovo X Power — набір апаратних і програмних функцій для забезпечення більш продуктивного користування. Наприклад, редагування відео займає менше часу завдяки значно пришвидшеному програмному перегляду, рендерингу та експорту. Новинки вирізняються значним збільшенням теплової потужності порівняно з попереднім поколінням, зокрема на 62,5% у 16-дюймовому Yoga Pro 9i та більш ніж на 25% у 14,5-дюймовій моделі. 

Крім того, нові покращені дисплеї Mini-LED PureSight Pro, встановлені на Yoga Pro 9i (14,5" і 16", 8), пропонують чіткіше та реалістичніше зображення з високою точністю кольору. 100% охоплення колірного простору DCI-P3 і 100% охоплення стандарту Adobe RGB забезпечують набагато більший діапазон кольорів і яскравіше зображення. Водночас опція Mini LED дає до 1200 ніт, що дозволяє креаторам комфортно працювати в приміщенні чи на вулиці.

Також на Yoga Pro 9i (14,5" і 16", 8), Yoga Pro 7 (14,5", 8), Yoga Pro 7i (14,5", 8) і Yoga Slim 7 (14,5", 8) доступний оновлений Lenovo Premium Suite — набір нових і покращених апаратних функцій, призначених для ефективнішої взаємодії з Yoga. Найпомітнішим є оновлена клавіатура з 1,5-міліметровими клавішами для комфорту, швидшої реакції на натискання та антижировим покриттям для більш плавного дотику й мінімізації відбитків пальців або плям. Також ці ноутбуки отримають чотири мікрофони для покращених відео- та аудіодзвінків, чотири динаміки із шумозаглушенням, тихіші вентилятори та більший трекпад.

Як і в попередньому поколінні, усі ноутбуки Yoga мають вбудовану технологію Lenovo AI Engine+, яка забезпечує роботу з можливістю передбачити потребу в електроенергії або заряді батареї залежно від задач, що виконує користувач на пристрої. Також частиною Lenovo AI Engine+ є Lenovo Intelligent Sense та Integrated Security, які допомагають підтримувати безперебійність роботи системи та кращий захист.


Лінійка Yoga Slim, що відрізняється своєю тонкою портативністю, стала ще привабливішою завдяки OLED-дисплею PureSight, що забезпечує чіткіше, плавніше та реалістичніше зображення. Також екран сертифіковано TÜV Rheinland і Eyesafe для впевненості у безпеці для зору.

Пристрої Yoga Slim 7 (14,5", 8") і Yoga Slim 6 (14", 8") оснащені процесорами AMD Ryzen серії 7000 останнього покоління, які забезпечують високу продуктивність. Також новинки отримали акумулятор ємністю 60 Вт·год і опцію Rapid Charge для підвищення ефективності. Користувачі Yoga Slim можуть відчути переваги нової інтегрованої графічної технології RDNA™ 3, яка забезпечує створення реалістичного візуального контенту та широкого вибору розваг на дисплеї Yoga Slim. ШІ-механізм AMD Ryzen додає нові “розумні” функції до цього покоління Lenovo Yoga Slim, зокрема корекцію погляду, щоб користувач завжди дивився в камеру під час відеодзвінка, автоматичне кадрування камери, щоб голова завжди знаходилась в потрібному положенні та розмиття фону, для можливості встановлення фонових зображень на певній відстані від камери.

При цьому, працюючи звідусіль, користувачі можуть бути спокійні за безпеку вмісту, що зберігається на пристрої. Lenovo Smart Lock — це хмарне програмне забезпечення, яке дозволяє віддалено знаходити, блокувати й видаляти дані та відновлювати втрачений або вкрадений пристрій.