Американська компанія Netgear анонсувала перший бездротовий маршрутизатор для домашніх користувачів на базі технології WiFi 7. Нагадаємо, що чимало вендорів вже випустили пристрої з підтримкою такого стандарту, хоча він ймовірно отримає статус офіційного (стандарт IEEE 802.11be) не раніше кінця поточного року.

Nighthawk RS700 підтримує три частотних діапазони (2.4, 5 і 6 ГГц), має 8 вбудованих антен, а також два 10-гігабітними Ethernet-порта WAN і LAN, Ethernet-порти LAN та один порт USB 3.0 Type-A. Водночас новинка не обладнана мультигігабітними Ethernet-портами, але підтримує агрегування пропускної спроможності двох одногігабітних портів.

По інформації виробника новий виріб передає дані в 2+ рази швидше за попереднє покоління маршрутизаторів Nighthawk на базі WiF6/6E і забезпечує сумарну швидкість бездротового з'єднання до 19 Гбіт/с. Площа покриття WiFi сягає 325 квадратних метрів, притому він здатний одночасно обслуговувати до 200 бездротових клієнтів. Апарат працює на базі мікросхеми BCM6726/3 WiFi 7 system on a chip (SOC). 

Передбачається, що наступна версія прошивки підтримуватиме технологію побудови бездротових mesh-мереж, організацію виділених гостьових мереж та призначення підвищеного пріоритету для програм з високою чутливістю до затримок передачі даних. На полиці магазинів в США новий маршрутизатор Netgear надійде в 2-му кварталі, його вартість складатиме близько 700 дол.