Тайванська компанія D-Link вивела на ринок нову серію бездротових маршрутизаторів мережі Aquila Pro AI на базі технології Wi-Fi 6/6E, які підтримують mesh-мережі. Відвантаження нових пристроїв почнуться вже в кінці березня.

Лінійка Aquila Pro AI складається із п'яти моделей маршрутизаторів (MS78, MS60, MS30, M60 та M30), а також розширювача бездротової мережі E30 з одним гігабітним портом LAN. Старша модель MS78 працює у трьох частотних діапазонах (2.4, 5 і 6 ГГц), решта моделей маршрутизаторів і розширювач E30 — у діапазонах 2.4 і 5 ГГц. Маршрутизатори Aquila Pro AI MS78, MS60 та MS30 підтримують протокол взаємодії розумних пристроїв у домашніх мережах Matter, який нещодавно отримав статус промислового стандарту.

За повідомленням виробника, новинки здатні забезпечити бездротову передачу даних із загальною швидкістю до 7800 Мбіт/сек. Для оптимізації покриття WiFi, роботи mesh-мережі та передачі трафіку у них використовуються технології штучного Інтелекту (AI).

Маршрутизатори обладнані одним мультигігабітним Ethernet-портом WAN 2.5 Гбіт/сек для підключення до інтернет-провайдера та чотирма одногігабітними Ethernet-портами LAN, до яких можна підключати настільні ПК, телевізор та інші пристрої з дротовим інтерфейсом.