Компанія AMD повідомила про розширення своєї екосистеми партнерів у сфері 5G, а також представила додаткові нові можливості тестування і нові 5G-продукти. Серед новинок:

  • Нова лабораторія тестувань телекомунікаційних рішень. AMD створює нову лабораторію тестувань телекомунікаційних рішень, щоб допомогти операторам і провайдерам телекомунікаційних послуг тестувати, перевіряти й масштабувати їхні комплексні обчислювальні рішення, застосовуючи потужність та продуктивність останніх процесорів AMD, адаптивні SoC, SmartNICs, FPGA і DPU.
  • Розширення портфоліо Zynq UltraScale+. AMD анонсує розширення сімейства Zynq UltraScale+ RFSoC DFE двома новими пристроями — Zynq UltraScale+ ZU63DR та ZU64DR. Вони сприятимуть зростанню і розгортанню радіостанцій 4G/5G на світових ринках, де є потреба у бюджетних рішеннях із високою потужністю та ефективністю для поліпшення бездротового зв'язку.
  • Розвиток екосистеми партнерів AMD спільно з Nokia. Екосистема партнерів AMD у сфері бездротового зв'язку торік зросла вдвічі завдяки інтеграції продуктових лінійок AMD і Xilinx. AMD анонсує розширення співпраці з Nokia, надаючи сервери на базі процесорів AMD EPYC четвертого покоління для рішень Nokia Cloud RAN. Це допоможе провайдерам телекомунікаційних послуг досягти цілей у сфері продуктивності та енергоефективності.

Під час виставки MWC 2023 компанія AMD презентувала сімейство Zynq UltraScale+ RFSoC DFE, останні системи на базі процесорів AMD EPYC четвертого покоління, а також екосистему партнерів у сфері телекомунікацій із демонстраціями на стенді — понад 18 партнерів у галузях технологій і радіозв'язку.