Благодійний фонд «Tabletochki» надає допомогу дітям від народження до 18 років з онкологічними, гематологічними та деякими іншими смертельно небезпечними хворобами. Така відповідальна місія потребує технологічного рішення, яке  забезпечить безперебійну роботу фонду й відповідатиме законодавчим нормам.

«Таблеточки» — неприбуткова організація, яка тривалий час фонд користувалася іншою системою. Але коли постав вибір бухгалтерського програмного забезпечення, це була чи не єдина програма, адаптована для українських неприбуткових організацій та ще й за доступною ціною, адже ресурси, які неприбуткова організація може витрачати на утримання, обмежені законодавством. 

Пошук альтернативної системи — це про безпеку та перехід до сучасних бухгалтерських рішень. Завдяки компанії SAP «Таблеточки» змінюють бізнес-процеси та переходять на SAP Business One — ERP-систему, якою користуються у всьому світі.

За чотири місяці систему було інтегровано в роботу фонду й «Таблеточки» почали перехід до роботи в ній. У рамках проєкту, зокрема, реалізовано такі функції:

  1. Ведення бухгалтерського та кадрового обліку відповідно до законодавства України.
  2. Відображення взаєморозрахунків з підопічними в регламентному звіті.
  3. Управлінську звітність в розрізі програм допомоги.
  4. Процес узгодження документів при перевищенню заданих лімітів.
  5. Ведення довідника «Товари» в розрізі міжнародної непатентованої назви лікарських засобів (діюча речовина).
  6. Автоматичну розсилку запитів постачальникам (онлайн тендер).

«Зміна, а в нашому випадку побудова, облікової системи, — процес нешвидкий, складний та дорогий. “Таблеточкам” знадобилися роки, щоб відмовитись від дешевої неадаптованої під наші запити російської 1С та перейти на одного із лідерів світового програмного забезпечення — SAP. Ми прагнемо змінитися зсередини, щоб стати кращими зовні — реалізовувати нові довготривалі проєкти; залучати складне міжнародне фінансування; бути надійним партнером для лікарень, держави та донорів; наближати майбутнє, у якому жодна українська дитина не помирає від раку. Дякую SAP Ukraine за надання прийнятної пропозиції, компанії best-run Consulting, які професійно та швидко супроводили адаптацію та розгортання системи, та міжнародному фонду Choose Love, які покрили витрати на реалізацію цього проєкту», — говорить В’ячеслав Биков, виконавчий директор «Таблеточок». 

«Впровадження SAP Business One у роботу благодійного фонду “Таблеточки” — проєкт, який демонструє, що, попри важкі умови в країні, компанія готова до змін та покращує свої процеси. Завдяки сучасній технології SAP, “Таблеточки” зможуть знизити свої операційні витрати, підвищать продуктивність, сприятимуть співпраці з різними організаціями та зможуть ефективно розробляти нові джерела фінансування. Використання новітніх технологій — це шлях для будь-якої організації, яка хоче працювати більш ефективно та результативно, і ми вітаємо “Таблеточки” з цим важливим кроком», — коментує Анна Мікулицька, керівна директорка SAP Ukraine.

Впровадженням SAP Business One та додаткових модулів локалізації для благодійного фонду «Таблеточки» займається компанія best-run Consulting.

«При впровадженні ERP-проєктів відповідальність завжди 50/50 між клієнтом та нами, інтеграторами. Я б хотів підкреслити глибоку залученість в процес впровадження всіх користувачів, і особливо В’ячеслава Бикова, виконавчого директора фонду. Завдяки ефективній синергії команд нам вдалось впровадити SAP Business One в заплановані терміни», —  ділиться керівник проєкту Дмитро Семенюк.

«В цей непростий час наша місія — це запропонувати українським компаніям, організаціям найкращу альтернативу російському програмному забезпеченню. Чому саме SAP Business One? Бо це один з найкращих ERP у світі для малого та середнього бізнесу. І на сьогодні, в нашій країні, — це одна з небагатьох систем, яка покриває ключові потреби компаній та організацій (в тому числі податковий облік по стандартах українського законодавства та облік заробітної плати та кадрів)», — розповідає Володимир Білоус, СЕО best-run Consulting.