Компанія Lenovo в рамках виставки MWC 2023 представила новітні ПК і Chromebook, які допомагають ефективніше працювати в гібридних умовах та надають розширені функції.

Ноутбуки ThinkPad Z13 Gen 2 і ThinkPad Z16 Gen 2 оформлені в сучасному прогресивному дизайні та оснащені новітніми процесорами AMD Ryzen серії 7000 із графікою AMD Radeon серії 700М, працюють на базі Windows 11 та отримали до 64 ГБ оперативної пам’яті й до 2 ТБ вбудованої пам’яті. Виробник представив додатковий новий матеріал армований натуральним волокном і використовується на верхній кришці ThinkPad Z13 Gen 2, яка на 75% складається з переробленого алюмінію. Цей натуральний тканий матеріал на 100% виготовлений із зібраних рослинних волокон льону. 

Виразний зовнішній вигляд у витонченому тонкому і легкому форм-факторі з надвузькими рамками роблять ThinkPad більш привабливим. Швидкий Wi-Fi 6E3 та комунікаційна панель із камерою FHD і мікрофонами з підтримкою Dolby Voice® забезпечують якісний аудіовізуальний досвід для потужної спільної продуктивності, особливо коли колеги знаходяться не поряд.

Великий тачпад розташований поруч зі TrackPoint, щоб забезпечити комфортне та точне внесення даних. Подвійний натиск останнього відкриває швидке меню TrackPoint, яке відображає чотири картки можливостей. Тепер відповідно до уподобань користувача можна налаштувати не лише функції камери та мікрофона, а й вибрані параметри батареї й аудіопристроїв, таких як Bluetooth® або вбудовані динаміки.

Оновлені ThinkPad X13 Gen 4 і ThinkPad X13 Yoga Gen 4 мають більш витончені вузькі рамки, що збільшують співвідношення площі екрана до корпусу, і вдосконалені гібридні робочі функції для тих, хто часто подорожує. Динаміки Dolby Audio тепер спрямовані до користувача, а в поєднанні з додатковою 5-мегапіксельною камерою з інфрачервоним випромінюванням — відеоконференції стали більш реалістичними. Для більшого занурення у глибокий чорний та яскраві кольори ThinkPad X13 Gen 4 можна налаштувати за допомогою нового 13,3-дюймового 2,8K OLED-дисплея з підтримкою Dolby Vision® і сертифікованого за стандартом Eyesafe®, що свідчить про знижене випромінення синього світла. Пристрій безпечніше та простіше використовувати через ультразвукове виявлення присутності людини, яке може захистити від випадкових спостерігачів “через плече”, а вхід у систему спрощено завдяки розпізнаванню обличчя за допомогою Windows Hello.

ThinkPad X13 Gen 4 і X13 Yoga Gen 4 можуть бути налаштовані на роботу на базі ОС до Windows 11 Pro й оснащені новітніми процесорами Intel® Core 13-го покоління з технологією Intel vPro® та інтегрованою графікою Intel Iris® Xe. Крім того, ThinkPad X13 Gen 4 можна налаштувати за допомогою найновіших процесорів AMD Ryzen серії 7000 з графікою AMD Radeon серії 700М.

У серії ThinkPad T вийшло понад двадцять поколінь пристроїв з моменту її створення в травні 2000 року, і кожне з них мало вдосконалений дизайн, підвищені ефективність та продуктивність. Нові моделі продовжують поступово розширювати межі вдосконалення та використовуючи більш екологічні матеріали, згадані вище. Нова додаткова 5-мегапіксельна камера з інфрачервоним випромінюванням покращить досвід користувачів у відеоконференціях. Для захисту очей доступні додаткові варіанти дисплеїв з низьким рівнем синього світла, зокрема OLED-панель з розширенням 2,8К, яка тепер доступна на ThinkPad T14 Gen 4 і T16 Gen 2, а також ThinkPad T14s Gen 4.

 

ThinkPad L13 Gen 4 і L13 Yoga Gen 4 також доступні з дисплеєм з низьким рівнем синього випромінювання, який знижує енергоспоживання, щоб підвищити ефективність батареї. Серія L, включаючи ThinkPad L14 Gen 4 і L15 Gen 4, тепер може бути оснащена SSD накопичувачем об’ємом до 2 ТБ, що вдвічі більше, ніж у попереднього покоління.

Програма Lenovo View, доступна на деяких моделях ThinkPad, надає набір інтелектуальних функцій камери, покликаних допомогти користувачам розкрити всю потужність вбудованої камери для покращення якості відеодзвінків, підвищення безпеки та цифрового здоров'я. Налаштування конфіденційності, оповіщення про здоров'я очей, алгоритми автоматичного кадрування та покращення відео – лише деякі з доступних налаштувань, які без проблем працюють з основними програмами для уніфікованих комунікацій.

Виконаний у класичному дизайні ThinkPad, чохол ThinkPad Professional Sleeve доступний у 13- і 14-дюймовому розмірах. Завдяки передній кишені користувачі можуть легко зберігати телефон, кабелі та аксесуари. Крім того, клієнти Lenovo збільшують використання екологічних матеріалів, адже компанія застосовує у виробництві 24% веганської шкіри та 73% переробленого поліетилентерефталату (ПЕТ) ззовні та 42% переробленого ПЕТ підкладки всередині.

Для малого і середнього бізнесу був створений ще один варіант портфоліо ноутбуків. На додаток до преміального портфоліо ThinkBook, користувачі можуть обрати оновлений ThinkPad E14 Gen 5 або 16-дюймовий ThinkPad E16. У серії E з’явились пристрої з дисплеєм зі співвідношенням сторін 16:10 та збільшеним співвідношенням екрана до корпусу на понад 90%. Нова клавіатура та збільшений тачпад (115 мм) робить процес роботи користувачів більш зручним та продуктивним.

Новинки доступні на базі ОС Windows 11 Pro та з новітніми процесорами Intel Core 13-го покоління або процесорами AMD Ryzen серії 7000 з графікою AMD Radeon серії 610M. Легші ноутбуки можна придбати з варіантами пам’яті до 40 ГБ, двома SSD-накопичувачами до 2 ТБ і бездротовим підключенням через додатковий Wi-Fi 6E3 для високошвидкісного стабільного з'єднання. Крім того, варіанти батареї ємністю 47 або 57 Вт·год роблять ThinkPad E14 Gen 5 і E16 більш придатними для мобільних і гібридних робочих просторів, ніж будь-коли.