Компанія Gigabyte Technology, виробник системних плат, відеокарт та інших комп'ютерних компонентів, вивела на ринок твердотільний накопичувач Aorus Gen5 10000 SSD. Новинка виконана у форм-факторі M.2 2280 та оснащена контролером PCIe 5.0.

Накопичувач побудований на базі флеш-пам'яті 3D-TLC NAND, випускається у версіях ємністю 1 і 2 Тб і підтримує архітектуру PCIe 5.0 материнських плат з останніми моделями процесорів Intel і AMD.

Новинка забезпечує приріст продуктивності більш ніж на 40% у порівнянні з SSD-накопичувачами на базі четвертої версії PCIe (до 10 тисяч Мбіт/сек для послідовного читання даних та до 9500 Мбіт/сек для послідовного запису даних).

Нагадаємо, що торгова марка AORUS – це окремий бренд, що належить компанії Gigabyte, він був створений спеціально для геймерської аудиторії.

В стандартній конфігурації в Aorus Gen5 10000 SSD відсутній вбудований радіатор, тому для охолодження використовується радіатор материнської плати або окремий радіатор, що випускається Gigabyte, з нанокарбоновим покриттям M.2 Thermal Guard XTREME.