Троє мешканців Кам’янського на Дніпропетровщині у соцмережах створили більше десятка сторінок-магазинів. Пропонували мототехніку, мобільні телефони, генератори тощо. Також зловмисники нібито надавали послуги оренди жила на гірськолижних курортах на заході України. За товари та послуги брали передплату на підконтрольні банківські рахунки, однак надалі припиняли спілкування з клієнтами.

Схему шахрайства викрили співробітники управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області спільно зі слідчими відділу розслідувань особливо тяжких злочинів ГУНП області та у співпраці з працівниками служби безпеки Ощадбанку.

У такий спосіб фігуранти ошукали більше сотні громадян. Загальна сума збитків становить понад 1,2 млн гривень.

Правоохоронці провели 13 обшуків за місцями проживання зловмисників і в їхніх автівках. Вилучено ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, SIM-карти, «чорнові» записи. До проведення слідчих дій також було залучено працівників полку поліції особливого призначення.

Двом фігурантам оголошено підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри їх спільнику. Слідчі дії тривають.