Керування задніми та передніми колесами стрімко стає обов’язковою функцією для електричних пікапів, які виходять на ринок.

Рульове керування з двома керованими осями — це здатність повертати під час повороту автомобіля колеса задньої осі разом з передніми і таким чином робити менший радіус повороту. Зазвичай задні колеса повертаються на менший кут, ніж передні, але це все рівно робить машину більш маневреною.


GMC вперше ввів цю технологічну інновацію, продемонструвавши стиль руху «Crab Mode» з використанням задніх керованих колес на Hummer EV.

З тих пір кілька інших автовиробників оголосили про задні керовані колеса, а Tesla повідомила, що Cybertruck також матиме аналогічну функцію.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск пояснив, що керовані задні колеса дозволять виконувати круті повороти та гнучко маневрувати.


Нещодавно в Twitter з’явилося відео, яке показує, як виглядає Cybertruck з задніми та передніми керованими колесами. Але поки неясно, чи спробує Tesla реалізувати нові можливості водіння за допомогою всіх керованих коліс, такі як «поворот танка» Rivian або «прогулянка краба» від GMC. Не виключено, що все обмежиться просто меншим радіусом повороту, що теж непогано.

Нещодавно Tesla заявила, що має на меті запустити Cybertruck у виробництво вже цього літа, але у масовий продаж електропікап надійде тільки в 2024 році.