1 лютого 2023 року компанія Samsung офіційно представила три нових флагманських смартфони — Galaxy S23, S23+ і S23 Ultra. Вже зараз вони доступні для попереднього замовлення. Але що в них цікавого і чи варто їх купувати?

Інноваційні технології

Серія Galaxy S23 має схожу філософію дизайну для всіх трьох пристроїв, хоча Ultra виділяється своїми прямокутними краями. Усі моделі мають однакові яскраві AMOLED-екрани, частоту оновлення екрана 120 Гц, а також бездротову зарядку, підтримку 5G і Wi-Fi 6E, датчики відбитків пальців на дисплеї та захист від води IP68. Корпус виготовлений з алюмінію, а скло, що захищає екран і задню частину — це технологія Gorilla Glass Victus 2 від Corning.

В цей раз всі телефони оснащені чіпом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy із 8 ГБ оперативної пам’яті. Нагадаємо, що раніше частина флагманів оснащувалася власними чипами Samsung Exynos. Позначка в процесорах Qualcomm Snapdragon «для Galaxy» вказує на те, що чипи мають дещо вищу тактову частоту, ніж базові ЦПП Snapdragon, тому вони трохи швидші. В усіх телефонах покращена система охолодження, щоб тримати телефон холодним під час тривалих ігор. Також всі три моделі мають однакову 12-мегапіксельну ультрашироку камеру, 3-кратну оптичну телефотокамеру та нову 12-мегапіксельну камеру для селфі.

Виробник гарантує для свох телефонів п’ять років оновлень безпеки та чотири оновлення ОС Android (зараз вони постачаються з Android 13). Це дуже хороша політика оновлень для смарфонів на базі Android.


Samsung Galaxy S23

Galaxy S23 — найменший у лінійці, має лише 6,1-дюймовий екран. Це єдина модель S23, яка має початковий об’єм внутрішньої пам’яті 128 ГБ — інші дві тепер починаються від 256 ГБ, але Samsung збільшив ємність акумулятора на 200 мАг порівняно з Galaxy S22 до 3900 мАг. Цей телефон є єдиним у групі, швидкість заряджання якого обмежена 25 Вт, тому він не так швидко заряджається, коли ви його підключаєте до мережі. До речі, в комплекті поставки більше немає адаптера для заряджання, тому вам доведеться купувати його додатково. Важливим вдосконаленням є основна камера, яка використовує новий 50-мегапіксельний датчик для покращеного динамічного діапазону кольорів.

Samsung Galaxy S23+

S23+ має екран 6,6 дюймів та ємність акумулятора 4700 мАг. Обсяг внутрішньої пам’яті починається з 256 ГБ, що важливо, оскільки починаючи з 2021 року Samsung перестала інтегрувати слоти для карток microSD у своїх флагманських телефонах. У порівнянні з S23 ця модель дорожче на 200 доларів і дорівнює приблизно 1000 дол. Притому камера в S23+ така ж сама, як в S23, а єдиною головною відмінністю є швидкість заряджання — він підтримує 45-ватну зарядка і тому заряджається трохи швидше, ніж S23. Переплачувати за S23+ є сенс тільки в тому випадку, якщо вам потрібний трохи більший екран та акумулятор.

Samsung Galaxy S23 Ultra з S Pen

Galaxy S23 Ultra — це кращий і найдорожчий телефон лінійки Samsung, його ціна дорівнює 1200 дол. Він оснащений чудовою камерою з 10-кратним оптичним масштабуванням, що дозволяє робити чіткі фотографії об’єктів на великій відстані, також є камера з 3-кратним оптичним зумом. Якщо ви шанувальник S Pen, то це єдиний телефон Samsung із вбудованим стилусом. Екран тут ще більше — 6,8 дюйма, він має адаптивну частоту оновлення і може змінювати частоту від 1 до 120 Гц, коли це необхідно, що означає, що він трохи ефективніший від батареї. Акумулятор ємністю 5000 мАг не змінився у порівнянні з торішнім S22, однак Samsung стверджує, що він працює на 20 відсотків довше.

Як і S23+, він має 45-ватну зарядку, а базова модель оснащена 256 ГБ внутрішньої пам’яті, але важливим вдосконаленням тут є основна 200-мегапіксельна камера. Це найбільша кількість мегапікселів, яку ми коли-небудь бачили на телефоні Samsung, і це має означати вищу роздільну здатність фотографій, більше деталей і потенційно яскравіші зображення за слабкого освітлення.

Чи варто оновлювати свій телефон?

Якщо у вас серія Galaxy S22 або S21, то не варто робити апгрейд. Телефони досить схожі, тож якщо у вас немає проблем із телефоном, збережіть гроші та зачекайте ще рік чи два. Якщо маєте більш старий телефон, то можна подумати про перехід на Galaxy S23x, або ж почекати, поки впадуть ціни на Galaxy S22.