Оператор Укртелеком  відкрив мережу безкоштовних публічних Wi-Fi-зон у п'яти містах: Київ, Дніпро, Львів, Одеса та Харків, де кілька років тому у межах модернізації телекомунікаційної інфраструктури було встановлено активні вуличні розподільчі шафи.

Близько 700 публічних Wi-Fi-зон у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові вже працюють і сервісом можна скористатись. Телекомунікаційні шафи позначені відповідними наліпками, щоб містяни знали, що саме тут за потреби можна безкоштовно скористатися інтернетом навіть в умовах тимчасової відсутності електроживлення. За відсутності  у районі електроенергії послуга може бути доступна протягом 2-4 годин.

Цей проєкт дає можливість можливість безкоштовно скористатися доступом до мережі інтернет за технологією Wi-Fi на швидкості до 20 Мбіт/с із середнім радіусом до 10 метрів від такої шафи. Фактична швидкість та радіус визначаються кількістю споживачів, що одночасно користуються доступом та технічними параметрами пристрою споживача. Назва мережі: UKRTELECOM_FREE.

Ознайомитися  з переліком адрес  можна на  сайті  Укртелекому

Зазначимо, що 60% своїх абонентів Укртелеком уже забезпечує енергонезалежний інтернет, і вони певний час можуть користуватися інтернетом під час вимкнення світла, зажививши свій домашній модем/роутер.