Найбільший латвійський постачальник послуг центрів обробки даних (ЦОД) та хмарних послуг Tet продовжує дію акції, яка розпочалася в лютому 2022 року для бізнесів із України. Вона дозволяє користуватися ресурсами хмарної платформи Tet Cloud три місяці без оплати. Це рішення прийняте, опираючись на великий попит з боку українських підприємців та все частіші випадки релокейту IT-систем в країни ЄС. За 2022 рік послугою скористалися 75 компаній з України.

Українці можуть отримати безкоштовний перехід бізнесу в хмару та 90 днів безкоштовного їх використання.

Обсяг ресурсів, який пропонує Tet, достатній для нормальної роботи середнього підприємства, наприклад, із сегменту рітейлу, e-commerce, фінтех-галузі, виробництва, для транспортної компанії та ін. Також, акція буде дуже корисна тим, хто планує робити релокейт своєї IT-системи з фізичних серверів в хмару.

 Після закінчення тестового періоду компанія з кожним бізнесом індивідуально зафіксує подальші умови співпраці. Експерти компанії надають підтримку міграції та створення резервних копій, а також консультують з інших питань, щоб допомогти зберегти український бізнес. У випадку необхідності підприємство готове шукати індивідуальні рішення для конкретного бізнесу і продовжити безкоштовний період.

З жовтня 2022 року модернізована хмара Tet Cloud розгорнута в ЦОД, які знаходяться і в Латвії, і в Данії. За словами Маріса Сперги, директора з розвитку дата-центрів Tet, це особливо важливо для компаній, які хочуть зберігати резервні копії у кількох країнах.