Всього протягом 2022 року через російське вторгнення за кордоном побували рекордні 7,3 млн абонентів Київстар. Серед них більшість виїздила на 3-4 місяці. Але значна частина продовжує перебувати там і досі, станом на грудень – 2,3 млн абонентів. Це на понад 60% більше, ніж у грудні 2021 року.

Очікувано, найбільше клієнтів Київстар покинуло Україну в кінці лютого та в березні. Але із травня повертатися в Україну почало трохи більше людей, чим виїздити за кордон.

Завдяки безоплатному сервісу Роумінг як вдома, який Київстар запровадив у березні 2022, значно зросло і використання мобільних послуг українцями за кордоном. Якщо в грудні 2021 один абонент використовував у середньому лише 700 Мб інтернету, то в грудні минулого року – понад 12 000 Мб.

А тривалість телефонних розмов у роумінгу зросла у 26 разів: із 9 до 236 хвилин. І цього року всі вхідні дзвінки, безлімітні вихідні на номери Київстар та хвилини у тарифі на інші мережі продовжують діяти у роумінгу в 27 країнах Європи, якщо абонент просто оплатить свій пакет послуг. Саме у країнах ЄС знаходиться понад 90% клієнтів мобільного оператора.

Найбільше наших громадян знаходиться у Польщі, 26% серед всіх абонентів у роумінгу. На другому місці опинилася Німеччина – 16%. Цікаво, що на третьому місці з 8% абонентів – Румунія. У Чехії – 7%, а Молдова із 5% замикає п’ятірку країн за кількістю абонентів.