На виставці CES 2023 компанія ASUS представила два нових комерційних ноутбуки – ExpertBook B9 OLED (B9403CVA) для керівників бізнесу та BR1102 (у версіях BR1102C та BR1102F) для освітнього сектору, які забезпечують продуктивність, функціональність та універсальність.

ExpertBook B9 OLED – ультралегкий ноутбук преміум-класу для керівників компаній. Цей пристрій відзначається витонченим дизайном, залишаючись одним із найлегших 14-дюймових бізнес-ноутбуків у світі – легшим навіть за більшість 13-дюймових ноутбуків, присутніх на ринку. Корпус цього ноутбука виготовлений із надлегкого й міцного магнієво-літієвого сплаву.

Незважаючи на легкість, ExpertBook B9 OLED може похвалитися першокласною продуктивністю, безпекою та довговічністюу. Оснащений новітнім процесором Intel Core vPro 13-го покоління, до 64 гігабайт оперативної пам’яті, а також інтелектуальною системою охолодження, ExpertBook B9 OLED забезпечує обчислювальну потужність і можливості керування корпоративного рівня. Операційна система Windows 11 Pro і кілька рівнів безпеки, зокрема модуль шифрування TPM 2.0, забезпечують захист і конфіденційність даних.

Покращені вебкамера, динамік і мікрофон забезпечують високоякісні відеодзвінки, а OLED-дисплей зі співвідношенням сторін 16:10, який займає цілих 90% площі панелі, демонструє якісне зображення з живими кольорами та низьким рівнем випромінювання шкідливого синього світла. ExpertBook B9 OLED пройшов тестування за військовим стандартом надійності армії США MIL-STD-810H, а також ретельні внутрішні тестування ASUS. Удосконалення дизайну в порівнянні з минулим поколінням цієї моделі спрямовані на покращення взаємодії з користувачем, зокрема площу тачпада було збільшено на 26,8%.


Як і всі рішення ASUS, анонсовані на CES 2023, ExpertBook B9 OLED розроблено з урахуванням питань екологічності. Новий виробничий процес не тільки гарантує підвищену міцність корпусу, але й зменшує відходи матеріалу на 29% та скорочує час виробництва до 75%, що дало змогу значно покращити енергоефективність і ще більше зменшити вплив виробництва на навколишнє середовище. Завдяки екологічно чистим матеріалам і підвищеній енергоефективності пристрій перевершує вимоги стандартів ENERGY STAR; очікується отримання сертифікату EPEAT Gold.

ASUS BR1102 (BR1102C та BR1102F), доступний як у традиційному формфакторі, так і у вигляді ноутбука-трансформера з екраном, що розкривається на 360°, стане надійним компаньйоном учнів удома, у школі та під час позашкільних занять. Його компактний і міцний 11,6-дюймовий корпус поміститься в будь-який рюкзак і витримає падіння, удари та інші складнощі щоденної експлуатації. BR1102 пройшов тестування відповідно до вимог військового стандарту надійності. Він має вологозахищену клавіатуру, стійку до пошкоджень і подряпин поверхню корпусу, посилені компоненти з гумовим бампером і спеціальне покриття для зручного перенесення та захисту від вислизання.


Створений для роботи з будь-якої локації, BR1102 має функції, які роблять дистанційне навчання легким і цікавим. Завдяки процесору Intel Core 12-го покоління, операційній системі Windows 11 Education, до 10 годин автономної роботи, високошвидкісним інтерфейсам, камері з технологією усунення шумів, шторці вебкамери та додатковій 13 мегапіксельній камері, учні будуть налаштовані на успіх щодня.

BR1102 є надійним пристроєм, який спрощує для IT-відділів завдання технічного обслуговування та адміністрування й мінімізує вплив на навколишнє середовище. Використання уніфікованих гвинтів означає зменшення ймовірності втрати деталей, а модульна конструкція робить ноутбук універсальним пристроєм для різних навчальних середовищ. Підтримка двох накопичувачів для зберігання великих файлів, ергономічний дисплей із сертифікацією TÜV і тривалий час автономної роботи гарантують, що учні завжди залишатимуться на зв’язку та будуть у курсі своїх щоденних завдань. Додатковою перевагою пристрою є клавіатура з обробкою ASUS Antimicrobial Guard, що допомагає підтримувати чистоту поверхонь ноутбука. Вона знешкоджує понад 99% шкідливих мікроорганізмів у 24-годинний період, її ефективність підтверджена тестуваннями згідно зі стандартом ISO.