Попри війну українські вчителі продовжують освітній процес та проводять уроки онлайн навіть з укриттів. Щоб бути на зв'язку з учнями, їм необхідна техніка. Спільно з МОН команда Мінцифри у 2022 році продовжила ініціативу «Ноутбук кожному вчителю». За підтримки Google та ЮНЕСКО до закладів освіти надійшли 50 тисяч нових хромбуків.    

У межах ініціативи з жовтня 2022 року до січня 2023 по регіонах України доставили всі заплановані 50 тисяч ноутбуків. Останню партію у кількості близько 4 тисяч хромбуків отримали освітяни Рівненщини, Харківщини й Полтавщини.

Окрім цього, вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року. Це набір інструментів для онлайн-комунікації між учням і вчителями, які дають змогу організувати дистанційне навчання і зробити його продуктивнішим. Зокрема, проводити онлайн-уроки, публікувати й перевіряти домашні завдання тощо. 

Нагадаємо, що в межах ініціативи «Ноутбук кожному вчителю» українські вчителі отримали понад 62 тисячі комп'ютерів у 2021 році.