Генеральна директорка AMD Ліза Су виступила з доповіддю на СES 2023, в якій підкреслила важливу роль високопродуктивних та адаптивних обчислень для створення продуктів, покликаних допомогти подолати найскладніші світові виклики. Окрім того, AMD анонсувала низку мобільних і настільних продуктів. Серед новинок компанії:

  • Процесори AMD Ryzen 7045HX серії для мобільних пристроїв. Процесори оснащені 16 потужними ядрами Zen 4 та 32 потоками і побудовані на базі передового 5-нм техпроцесу, забезпечуючи потужну комбінацію більшості потоків обробки для наявних мобільних процесорів, а також підтримують провідну пам'ять DDR5.

  • Процесори AMD Ryzen 7040 серії для мобільних пристроїв. Процесори оснащені 8 ядрами Zen 4, графічною архітектурою AMD RDNA 3 і забезпечують провідну продуктивність для ультратонких ноутбуків, а також найтонших і найлегших мобільних систем.

  • ШІ-технологія Ryzen. AMD також представляє ШІ-технологію Ryzen у межах анонсу нових мобільних процесорів Ryzen 7040 серії. Це перше апаратне забезпечення на базі штучного інтелекту у X86-процесорі, що надає ноутбукам доступ до адаптивної ШІ-архітектури AMD XDNA і гарантує більше продуктивності для роботи з ШІ (штучним інтелектом) у реальному часі.

  • Відеокарта AMD Radeon RX 7000 серії для ноутбуків. Відеокарта побудована на передовій архітектурі AMD RDNA 3 для забезпечення високої ефективності в іграх 1080p з ультраналаштуваннями і провідними програмами створення контенту в лінійках преміальних ноутбуків нового покоління.

  • Ноутбуки на платформі AMD Advantage і технології AMD Smart. Декілька провідних виробників, таких як Alienware, ASUS, Emdoor, IP3, оголосили про свої плани випуску ноутбуків на платформі AMD Advantage Edition, починаючи з першої половини 2023 року. AMD Advantage інкорпорує нову відеокарту AMD Radeon RX 7000 серії і процесори AMD Ryzen 7000 серії. До того ж нова технологія AMD SmartShift RSR, вихід якої очікується у першій половині 2023 року, інтелектуально розподіляє потреби в рендерингу, масштабуванні та виведенні між ресурсами APU та GPU, щоб забезпечити максимальну продуктивність.

  • Процесори AMD Ryzen 7000 X3D серії для настільних ПК. AMD робить ще доступнішою свою потужну технологію 3D V-Cache, додаючи до Ryzen 7000 серії три нові процесори X3D, що мають до 144 МБ кеш-пам'яті та підтримують до 16 ядер і 32 потоки. Технологія 3D V-Cache для нових процесорів Ryzen 7000 серії — це ефективність без жодних компромісів.

  • Процесори AMD Ryzen 7000 серії потужністю 65 Вт для настільних ПК. Нова лінійка процесорів Ryzen 7000, побудована на архітектурі Zen 4 та з TDP 65 Вт, оптимізована для більшої ефективності.

  • AMD Instinct MI300. Перший у світі інтегрований гібридний процесор для центрів обробки даних AMD Instinct MI300 призначений для енергоефективного навчання ШІ та виконання робочих навантажень під час високопродуктивних обчислень. Прискорювачі MI300 використовують 3D-конструкцію мікросхем, що поєднує графічний процесор AMD CDNA 3, CPU Zen 4 і чиплети HBM.

  • Презентація ШІ-акселератора AMD Alveo V70. AMD представляє найбільш енергоефективний у світі прискорювач ШІ для відеоаналітики Alveo V70. Новий високопродуктивний енергоефективний прискорювач висновків ШІ для центрів обробки даних і хмарних розгортань заснований на AMD XDNA з архітектурою AI Engine. Alveo V70 розширює можливості ШІ від периферії до хмари та забезпечує найліпшу в галузі ефективність обчислень для найбільш ресурсомістких робочих навантажень.