Компанія Huawei та французський телеком-оператор Orange успішно провели випробування передачі даних зі швидкістю 157 Тбіт/с, встановивши новий світовий рекорд. Для цього вони використали оптоволокно завдовжки 120 км у мережі Orange на південному заході Франції. Це технічне досягнення впевнено демонструє, що поточна інфраструктура Orange повністю готова до технологій передачі даних, які наступного десятиліття сприятимуть збільшенню трафіка.

У червні 2022 року Huawei уже випустила перше в галузі надширокосмугове рішення Super C + Super L, здатне забезпечити спектр 12 ТГц за оптоволокном із використанням C- та L-діапазонів. У цьому ж випробуванні загальну смугу пропускання було збільшено до 18 ТГц завдяки використанню власних технологій Huawei для S-діапазону й експертизі науково-дослідного центру Huawei у Франції. Для забезпечення загальної пропускної спроможності 157 Тбіт/c усього було застосовано 240 довжин хвиль із використанням удосконаленого Huawei алгоритму групової модуляції високого порядку.

З кожним роком потреба у збільшенні мережевого трафіка різко зростає. Натомість темпи поліпшення ефективності використання спектра не встигають задовольнити цю потребу й наполовину. Це спричинить перенасичення наявних магістральних мереж. Нова технологія дозволить використовувати вже розгорнуті оптоволоконні системи й одночасно нарощувати пропускну здатність, уникаючи витрат на розгортання нових мереж.

Відданість інноваціям і дослідженням є та залишиться пріоритетом для обох компаній, аби задовольнити майбутні потреби у трафіку й забезпечити клієнтам доступне підключення.