Аналітики з дослідної агенції Dell'Oro Group опублікували звіт за 3-й квартал поточного року по продажам обладнання для бездротових мереж WiFi (WLAN). Згідно з даними, збут досяг рекордної позначки у 2,4 млрд дол., що на вражаючі 32% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Також ринок WLAN вже другий квартал поспіль б’є рекорди продажу і по кількісті поставлених пристроїв.

В Dell'Oro вважають, що головним драйвером зростання продажів є популяризація стандарту WiFi 6. Попит на такі пристрої призводить до збільшення середніх цін на них, а значить збільшує прибутки вендорів.

З великою вірогідністю, зростання ринку WLAN продовжиться і в 4-му кварталі 2022 року, таким чином ємність ринку досягне 10 млрд дол. Відзначимо, що раніше аналітики прогнозували досягнення цієї позначки лише у 2024 р.

Тим не менше, попит на маршрутизатори та точки доступу стандарту WiFi 6E – це більш нова версія WiFi 6, яка використовує діапазон 6 ГГц для розширення смуги пропускання бездротової мережі – зростає доволі кволо у порівнянні з WiFi 6, а також WiFi 5. Та все ж чимало споживачів вже перейшли на WiFi 6E та частотний діапазон 6 ГГц, а це, в свою чергу, має спростити перехід на технологію WiFi 7. Хоча остання отримає статус офіційного стандарту IEEE тільки в 2024 році.

За даними Dell'Oro, HPE Aruba та Ubiquiti продемонстрували найбільш вражаючу динаміку на глобальному ринку – у 3-му кварталі обсяг поставок у цих вендорів зросла приблизно на 75%.