Попри заборону, підприємство надавало безперешкодний доступ до трансляції пропагандистських телеканалів та інтернет-ресурсів рф і так званих «лднр». За такі дії фігурантам може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Протиправну діяльність викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції, працівниками обласного управління Служби безпеки України та Офісом Генерального прокурора.

Нехтуючи забороною РНБО, компанія не здійснювала блокування контенту країни-агресора. Натомість співробітники підприємства налаштовували своє обладнання таким чином, щоб користувачі мали змогу безперешкодно отримувати доступ до телебачення, інтернет-ресурсів рф і тимчасово окупованих територій України. Послуга з підключення коштувала 3000 гривень і надалі користувачі сплачували 250 гривень щомісячної абонплати.

Компанія також з 2016 року по теперішній час брала участь у публічних закупівлях з надання послуг для Державних установ та військових частин Одещини.

В офісі підприємства та за місцями розташування обладнання правоохоронці провели обшуки. Вилучено телекомунікаційні прилади та проведено фіксування трафіку.

Також під час проведення обшуку правоохоронці виявили пристрій, який забезпечував бездротовий обмін даними з «придністровською республікою», його розмістили за 4 км від державного кордону на даху однієї з будівель.

До проведення слідчих дій залучалися спеціалісти Українського Державного центру радіочастот та спеціалісти з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Проведення слідчих дій не вплинуло на отримання послуг абонентами.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 27, ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За скоєне фігурантам може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років. Слідчі дії тривають.