Тайванська компанія Tyan, що спеціалізується на випуску материнських плат для високопродуктивних систем, представила чотири сервери, в яких використовується 4-е покоління (4th Gen) Xeon Scalable. Відзначимо, що офіційний анонс цього нового процесора Intel заплановано тільки на початок січня наступного року. Всі моделі призначені для високопродуктивних обчислень.

Баштовий сервер Thunder HX FT65T-B7130 позиціонується як платформа для настільної суперкомп'ютерної системи, яку як опцію можна розміщувати і в 19-дюймовій стійці, де вона займає простір 4U. Цей двосокетний сервер обладнаний одним слотом для твердотільного накопичувача NVMe M.2, а також підтримує встановлення кількох графічних прискорювачів GPU у слоти PCIe 5.0, восьми замінених у гарячому режимі дисків 3.5 дюйма та двох дисків 2.5 дюйма. При цьому його односокетна модифікація Thunder HX FT65T-B5652 вміщує шість дисків 3.5 дюйма та два накопичувачі NVMe U.2.

Двохюнітовий двосокетний сервер Thunder HX TS75-B7132 обладнується двома мережними портами 10GbE або GbE, двома слотами для NVMe M.2 і вміщує до 8 дисків 3.5 дюйма та 8 накопичувачів NVMe U.2. Tyan позиціонує його як сервер для обслуговування обчислень in-memory та впровадження віртуалізації.

Виконаний у тому ж двоюнітовому стійковому конструктиві Thunder SX TS70-B7136 розрахований на використання як сервер зберігання. Його дискова підсистема підтримує до 12 дисків 3.5 дюйма та 4 накопичувачі NVMe U.2, а також два завантажувальні диски 2.5 дюйма.